Сайт сучасного журналіста
Ви - Гість

Меню сайта

Категорії розділу

Головна » 2009 » Вересень » 2 » Проколювати чи не проколювати?
0:17 AM
Проколювати чи не проколювати?
Останнім часом пірсинг вуха вважається звичайною справою не тільки для дівчат, а й для хлопців і, можна сказати, нічим не вирізняє цих людей серед інших. Тому дехто йде далі,  проколюючи найрізноманітніші місця. На тілі 20-річної кобелячанки Олесі Площенкової налічується вісім проколів.
- Перший пірсинг у вухах мені зробили в 13 років, - розповідає Леся. - В 16 років – у пупку, місяць тому - в носі, і зовсім нещодавно - в язиці. Мене запитують, як я буду цілуватись, чи сережка за зуби не зачіпатиметься (сміється). Доки не заживуть болючі місця - інших планів немає, а втім, хочу проколоти ще хрящ зверху вуха.
Пупок Лесі проколювали під анестезією, а ніс - без, тому було порівняно боляче. Один зі спеціалістів, який займається проколюванням, не радить давати знеболювальне, адже від нього тканини тіла деформуються, і можна нерівно зробити прокол. Краще трішки потерпіти, але зробити все безпечніше.
- Наймолодшим пацієнтом, якому доводилось робити пірсинг у вухах, було восьмимісячне немовля, – коментує лікар, який вирішив не називати свого ім’я для газети. – Нерідким явищем у Кобеляках є пірсинг на статевих органах. На таку процедуру в моїй практиці зважувались лише жінки, але чоловікам теж можна робити пірсинг на таких частинах тіла. Досконалий результат будь-якого пірсингу багато в чому залежить від пацієнтів. Найголовніше в цій процедурі - догляд. Якщо вам прокололи язик, потрібно полоскати його фурациліном після кожного прийняття їжі і дотримуватись правил гігієни ротової порожнини. При зовнішніх пірсингах варто промивати місце проколу хлоргексидином та використовувати мазь левамеколь 3-4 рази на день. Також не рекомендується перший час приймати ванну, щоб не занести інфекцію. Водні процедури повинні бути лише під душем. Заживає пірсинг близько місяця.
Дивлячись на життєрадісну Лесю, прикрашену всілякими гарненькими сережками, логічно припустити, що бажаючих приоздобити себе якимось пірсингом буде ще багато, однак наведені нижче факти примушують замислитись, чи це безпечно.
Люди, що звертаються не до професіоналів або намагаються самі собі зробити пірсинг, піддають себе серйозному ризику. Адже на обличчі і у вухах розташовано багато важливих точок, судин і нервів, пошкодивши які можна завдати відчутного удару по організму вцілому. Особливо хворобливо переносяться пошкодження лицьового нерва. Не варто робити пірсинг пупка або обличчя машинками-пістолетами для проколювання мочки вуха. Ці пристосування неможливо простерилізувати, і ризик інфікування високий.
Ризикованими зонами для пірсинга з погляду інфекцій і можливих онкологічних наслідків вітчизняні фахівці вважають губи та язик. Пірсинг порожнини рота підвищує ризик захворювань ясен, карієсу і нерідко призводить до пошкодження зубів, а то і взагалі їх втрати. Існують хвороби, при яких просто забороняється робити пірсинг.

Психічні причини

У хворих на епілепсію в момент процедури дуже висока вірогідність виникнення припадку. У списку протипоказань епілепсія стоїть на першому місці. Це також відноситься до людей, що перенесли черепно-мозкові травми. Судомні посттравматичні стани можуть посилитися, оскільки пірсинг сприймається психікою як ще одна травма. Жінкам не рекомендується робити пірсинг в передменструальний період, під час менструацій та вагітності.

Хвороби крові
При гемофілії не виключений навіть летальний результат, тому наявність такого захворювання виключає можливість проведення процедури. Але про такі діагнози люди знають з дитинства і тому навряд чи прийдуть на пірсинг, свідомо знаючи, чим все може скінчитися. Однак протипоказаннями є й інші патології, що впливають на кров, такі як гепатити, цукровий діабет, лейкоз або ВІЛ. У цих випадках не відбувається нормального процесу епітелізації і формування каналу в проколеному місці унаслідок поганого згортання крові.

Вроджені вади серця, нирок, інших органів і систем
Шоковий стан від процедури може викликати спазм серцевого м'яза, що може загрожувати інфарктом. Ниркова недостатність призводить до порушення обміну речовин, що погано позначається на загоєнні тканин після процедури пірсинга.

Хронічні хвороби
Протипоказаннями до пірсингу є й хронічні захворювання органів і систем (гастрит, виразка шлунку, панкреатит, гломерулонефрит, коліт, отит, гайморит), ревматизм, системні захворювання, шкірні захворювання (псоріаз і тому подібне).

Любов ОНИЩЕНКО
http://exo.at.ua
Переглядів: 3169 | Додав: Lubava
Всього коментарів: 1
0  
1 Ламбада   (2009-09-07 9:11 PM)
[Матеріал]
Прокалывать можно, лишь бы не вены.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт створено в дизайн-студії «Аватар» © 2009
Використання інформації дозволяється при умові гіперпосилання на сайт www.korrespondent.at.ua
(для друкованих ЗМІ з письмового дозволу автора).
Сайт управляється системою uCoz