Сайт сучасного журналіста
Ви - Гість

Меню сайта

Категорії розділу

Головна » 2010 » Липень » 10 » Як тридцять мерів гостювали в Кобеляках
11:27 AM
Як тридцять мерів гостювали в Кобеляках
Як тридцять мерів гостювали в Кобеляках

За час перебування на Кобеляччині міські та селищні голови Полтавщини відвідали Ліщинівський будинок-інтернат і музей літератури та мистецтва.


Кобеляки активні

День проведення загальних зборів регіонального відділення Асоціації міст Полтавщини розпочався з промови заступника голови обласної ради Петра Ворони. Він звернув увагу на низьку активність подання заявок на Полтавський обласний конкурс проектів та програм, що оголосила облрада. Петро Васильович дивувався: «Невже просити кошти легше, ніж попрацювати мізками і подати проект?» Проте приємно, що Кобеляцький район не ввійшов у список «лінивих», а навпаки — його відзначили одним з найактивніших у цьому плані.


Про що говорять мери

Далі на мерів чекала екскурсія до Ліщинівського будинку-інтернату, де учасники зборів могли б більше дізнатися про досвід встановлення та застосування сонячних батарей. Адже там вже успішно працюють 15 сонячних колекторів.

— Якої гарної форми каштани. — спілкувалися між собою голови, вирушивши на авто до визначеного місця.

— Ого, скільки тут сміття біля контейнерів! — обурилась міський голова Гадяча Тетяна Савченко. — А ми ще переймаємося, що в нас контейнерів нема.

— У Білорусії за викинуту пластикову пляшку на сто доларів оштрафують, — коментував інший голова.


Підгледів у Реки

Під’їжджаємо. Мерів зустрічає директор Ліщинівського будинку-інтернату Анатолій Шкарбан.

— Ось подивіться — меліса росте, ми з неї чай готуємо. — Проводить гостей по території закладу. — А це ремонтують бібліотеку… Тут кобеляцькі підприємці виготовили на замовлення лавочки. Он берізки ми посадили. Це — розарій…»

— Які урни для сміття у вас гарні, — посміхається Новосанжарський селищний голова Андрій Река.

— Аякже, це я по прикладу Нових Санжар зробив, — підігрує Шкарбан.- А щоб Реку зовсім захвалити, ще скажу, що підгледів у нього трьохколісні велосипеди, тепер працівники на них білизну возять.

Зрештою делегація підходить до високої споруди, де знаходяться сонячні батареї. Анатолій Миколайович розповідає, що раніше доводилось утримувати людину, яка включала газовий котел, нагрівала воду, а зараз все інакше. Зранку вже є 6–8 кубів нагрітої води до температури 40 градусів і більше… Продовжив більш детально ознайомлювати з новинкою фахівець Дмитро Чурілов, який власне і втілив цей проект у життя. Міські та селищні голови цікавились ціною та періодом окупності.


Про партнерство

Наступним етапом програми стала поїздка до Кобеляцького музею літератури та мистецтва.

— А про Касьяна тут щось є? — прозвучало питання.

— Ціла кімната, — показує директор закладу Володимир Скляренко.

Після короткого огляду музею присутні дізнались від Володимира Чернявського про роботу Ротарі-клубу, завдяки якому співпраця Кобеляки — Зінген продовжується до сьогодні.

Кобеляцький міський голова Олександр Ісип розповів про відкриття пам’ятника у вигляді глобуса, присвяченого партнерству міст Зінген — Кобеляки. І хоча споруда на той час ще була прикрита накидкою, кілька мерів намагались її розгледіти крізь дірочку в тканині.


Ісип міг би бути міністром

Далі учасники загальних зборів міст Полтавщини перемістились до залу міськради, де голова Кобеляцької райдержадміністрації Олександр Таранушич сказав про Олександра Ісипа його колегам кілька слів.

— Я Олександра Михайловича хвалити не буду. Просто констатуватиму факти. Обиратися людьми на три каденції непросто, з його досвідом міг би міністром працювати.

Далі розглядались злободенні питання порядку денного міських та селищних голів, після чого вони відпочивали в одному з кобеляцьких кафе. Цю частину неформального спілкування історія не розголошує.
Категорія: Матеріали журналіста | Переглядів: 1205 | Додав: Lubava
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт створено в дизайн-студії «Аватар» © 2009
Використання інформації дозволяється при умові гіперпосилання на сайт www.korrespondent.at.ua
(для друкованих ЗМІ з письмового дозволу автора).
Сайт управляється системою uCoz