Сайт сучасного журналіста
Ви - Гість

Меню сайта

Категорії розділу

Головна » 2009 » Вересень » 2 » Ви виграли багато грошей? Навряд...
0:07 AM
Ви виграли багато грошей? Навряд...

 Остан­нім часом багатьом кобелячанам надходять листи з «щасливою» новиною. Нібито вони виграли 200 000 гривень, автомобіль чи ще якусь омріяну кожним українцем річ. В листі говориться, що громадянин Васьков, Петров, Іванов… є стовідсотковим переможцем, якщо замовить кілька товарів даної фірми.

Парадоксально, але й до цього часу знаходяться люди, які вірять таким повідомленням. Як розпізнати шахраїв, що продають свої неякісні товари за явно завищеною ціною, апелюючи виграшем в неіснуючу лотерею?

Вони знають, як вас звати
Це одна з причин, по якій довірливі українці вважають, що дійсно щось виграли. Листи приходять на конкретну адресу, конкретній людині, з вказаним прізвищем, ім’ям і по батькові. Де вони беруть таку інформацію? Є безліч способів її отримати. В епоху електронних носіїв варто лише поцупити (або купити) інформацію з бази даних на сервері офіційних служб, і все – ви вже переможець. А як часто ви віддаєте ксерокопію паспорту, коли оформляєте кредит, приймаєте участь у акціях? Отримання вашого прізвища - це одне з найпростіших завдань шахраїв.

«Ви розумна і чудова людина»
Шахраї будь-яким чином намагаються привернути увагу, щоб переконати людину купити товар. У листі часто бувають вислови типу: «інший мудрий переможець уже заказав товар нашої фірми і отримав виграш». Також вони намагаються дати вам якнайменше часу для роздумів: «Щоб отримати виграш, вам необхідно надіслати відповідь прямо зараз!». Цей прийом використаний для тих, хто раптом вирішить порадитися з другом, сусідом чи ріднею та збагне, що його дурять.

Маленькими літерами зліва у куточку знизу
Зараз багато шахраїв діють законним шляхом, зазначаючи десь у майже непомітному для людського ока місці паперу, що ви лише приймаєте участь у «розіграші», а великими літерами, жирним курсивом додають, що ви безперечно вже є переможцем. Але навіть маленькими літерами (для прискіпливих) надруковано досить завуальовано, двозначно. Тоді вони зможуть доводити в суді, що їх не так зрозуміли.

Замовте один з товарів - і буде вам щастя
Серед товарів, які пропонують придбати, може бути будь-що. Наприклад, посуд, препарати для схуднення, різноманітні ліки та ін. Ціна товару удвічі або й втричі завищена. Перевірити ціну на ліки досить просто. Звернутись в аптеку.

А хто-хто зловивсь?
Хто відповість на такий лист, визначити практично неможливо. Іноді на такі хитрощі купуються люди, які знаходяться у скрутному фінансовому становищі. І думка «а раптом…» підштовхує їх на цей крок. Можуть зреагувати підлітки, оскільки вони ще досить наївно сприймають дійсність. Тому батькам варто уважно досліджувати надіслану кореспонденцію. А загалом, усім нам потрібно пам’ятати, що гроші з неба не падають.


Любов ОНИЩЕНКО
http://exo.at.ua
Переглядів: 1372 | Додав: Lubava
Всього коментарів: 2
+1  
2 Ольга   (2009-10-02 2:06 PM)
[Матеріал]
Моим тёте и дяде такая же фигня пришла. Из Одессы а\я № не помню какой.Но вот ошибочка вышла с Ф.И.О. А на обратной стороне конверта штампованным чернильным текстом написано об ответственности(!) за прочтение этого послания посторонними лицами. Интересно, как они это могут отследить, и какой суд такой иск будет рассматривать ?Хорошо, что мои не купились на это "разводилово"...

+1  
1 Myroslav   (2009-09-21 11:36 PM)
[Матеріал]
І мені такий лист приходив, сміявся я довго з їхньої вченості. З такими помилками було написано, що я просто качався від сміху.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт створено в дизайн-студії «Аватар» © 2009
Використання інформації дозволяється при умові гіперпосилання на сайт www.korrespondent.at.ua
(для друкованих ЗМІ з письмового дозволу автора).
Сайт управляється системою uCoz