Сайт сучасного журналіста
Ви - Гість

Меню сайта

Категорії розділу

Головна » 2009 » Листопад » 27 » Олексій Погорелов: «Життя — це постійні можливості»
6:24 PM
Олексій Погорелов: «Життя — це постійні можливості»
Олексій Погорелов: «Життя — це постійні можливості»

 Не кожному читачу відомо, що газета «ЕХО» є членом Української асоціації видавців періодичної преси. Нещодавно мені випала нагода поспілкуватися з генеральним директором УАВПП Олексієм Погорєловим. Він вважає: щоб бути журналістом, потрібно мати талант від Бога.

 — Протягом 13 років я був видавцем, — розповідає Олексій Погорелов. — За цей час мені безліч разів доводилось проводити співбесіди з журналістами. Тож я хочу зауважити, що серед прийнятих на роботу журналістів лише 10 відсотків мали професійну журналістську освіту. Звісно, я шукав журналістів, які можуть і вміють працювати в ділових ЗМІ і це є завданням «з зірочкою». Тим не менш, можу сказати напевно, що для того, щоб бути дійсно справжнім журналістом, потрібно талант від Бога.

 Олексій Погорелов багато знає про журналістику, хоча і не має відповідної освіти. Він закінчив Національний університет ім. Тараса Шевченка, фізичний факультет і отримав спеціальність оптикоелектронні прилади і системи. Але на цьому не зупинився. Після Університету він закінчив аспірантуру в Інституті фізики напівпровідників НАН України. Аспірантуру захистив на тему — «Процеси в наноструктурах.»

 Далі, протягом десяти років він відвідує безліч тренінгів в Україні і за кордоном. Паралельно Олексій просувається по кар’єрних сходинках, від оглядача відділу фондових ринків ділової щотижневої газети «Фінансова Україна» до Генерального директора ЗАТ «Видавництво «Экономические Известия». За цей період, він навіть встиг спробувати себе у ролі прес-секретаря Міністра економіки України.

 З 2006 року і до сьогодні він працює генеральним директором УАВПП, членами якої є більше 100 видавничих компаній.

 Погорелов дивиться на життя як на постійні можливості. Напевно тому він завжди у русі: захищає права видавців, проводить тренінги для журналістів, організовує медіа зустрічі, постійно планує та реалізовує нові проекти. Він прагне об’єднати видавців газет і журналів за для розвитку видавничого бізнесу, однак я більш ніж впевнена, що на цьому Олексій не зупиниться.

Любов ОНИЩЕНКО
Категорія: Матеріали журналіста | Переглядів: 1272 | Додав: Lubava
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт створено в дизайн-студії «Аватар» © 2009
Використання інформації дозволяється при умові гіперпосилання на сайт www.korrespondent.at.ua
(для друкованих ЗМІ з письмового дозволу автора).
Сайт управляється системою uCoz