Сайт сучасного журналіста
Ви - Гість

Меню сайта

Категорії розділу

Головна » 2009 » Листопад » 23 » Масковий режим
10:23 PM
Масковий режим
У минулому номері ми повідомляли, що у понеділок кобеляцьким фармацевтам обіцяли завести партію антивірусних ліків та медичні маски. Однак, коли кобелячани не помітили на прилавках аптек цих препаратів — майже не здивувались, оскільки обіцянки в нашій країні виконуються рідко.

 — Тепер говорять, що ліки з’являться в середині місяця, — говорить аптекар. — Люди стали спокійніші, а черги менші.

 На сьогодні найбільш невдоволеною категорією людей через паніку стали продавці магазинів, яких примушують ходити у пов’язці весь робочий день.

 — Нехай би вони собі знаєте в яке місце цю маску засунули! — обурюється одна з реалізаторів. І не дивно. Якщо в приміщенні душно, то в пов’язці важко дихати, а продавцю ще й говорити деколи треба.

 Web-майстер нашого видання помітив цікаву тенденцію. Деякі «носії» медичних масок одягають їх лише на рота, а ніс в цей час залишають відкритим. Поспостерігайте за «маскованими» людьми і ви одразу зрозумієте, хто дійсно хоче уберегтися від інфекції, а хто натягнув пов’язку з інших причин (примусили носити, «по приколу», стильний атрибут та ін.).

 До речі, певний відсоток українців організували справжнє «маски-шоу». Люди розмальовують маски у різних тваринок, обшивають пов’язки бісером, вишивають на них…

 Однак кобелячани розвивають свою творчість хіба що під час пошиву пов’язки, адже її важко знайти (за адекватну ціну) і до сьогодні. 10 листопада на розширеному засіданні обласної протиепідеміологічної комісії у режимі селекторної наради зазначали, що Кобеляцький район повернув марлю, яку надали з держрезерву для пошиття захисних масок, через відсутність швейних підприємств.

 

 P.S. З неофіційних джерел ми дізнались, що ліки в аптеки все ж іноді завозять, але їх одразу розбирають.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону
Категорія: Матеріали журналіста | Переглядів: 1179 | Додав: Lubava
Всього коментарів: 5
0  
5 KING   (2009-11-25 10:24 PM)
[Матеріал]
Та то видно машиніст прикалується smile
Не знаю як що до моди, імхо ніякої моди нема, просто у декого страх перед видуманим грипом переріс у параною, а дехто просто стьобається.

Хоча мода носити протигаз це виглядало б більш ніж круто smile


0  
4 Lubava   (2009-11-25 3:31 PM)
[Матеріал]
Пару днів тому їхала у київському метро. З гучномовця після слів «обережно двері зачиняються» пролунало «одягайте марлеві пов’язки». Остання фраза супроводжувалась щирим сміхом пасажирів. biggrin wacko

+1  
3 Ольга   (2009-11-25 1:47 PM)
[Матеріал]
Так, згодна. Це вони "прикалуются"...

+1  
2 anna_daniuk   (2009-11-25 12:56 PM)
[Матеріал]
Власне, щодо скафандру... Я бачила у торговому центрі двох молодиків у противогазах. Це вже стає модою,способом самовираження, культурою. Молодь одягає маску чи шарф на писок не тому, що так потрібно, а тому, що модно.

+1  
1 Ольга   (2009-11-24 6:55 PM)
[Матеріал]
Та вже кажуть медики-посадовці, що маски потрібно носити тільки в приміщеннях з великою кількістю людей. Та очі-це та сама слизова оболонка, теж вразлива до інфекцій, то виходить, треба ходити у скафандрі!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт створено в дизайн-студії «Аватар» © 2009
Використання інформації дозволяється при умові гіперпосилання на сайт www.korrespondent.at.ua
(для друкованих ЗМІ з письмового дозволу автора).
Сайт управляється системою uCoz