Сайт сучасного журналіста
Ви - Гість

Меню сайта

Категорії розділу

Головна » 2010 » Вересень » 16 » Фестиваль мав бути «кльовим»
8:40 AM
Фестиваль мав бути «кльовим»
Фестиваль мав бути «кльовим»

Щорічний дводенний фестиваль «Вйо, Кобеляки!» стає відомий не тільки на Полтавщині, а й по всій Україні. Про це свідчить чимала кількість гостей з інших регіонів як серед учасників, так і серед гостей заходу.

Перша проблема, яка спіткала організаторів фесту, виникла ще до його початку. Коли Мирослав Кувалдін прибув на місце проведення фестивалю (міський пляж біля мосту), то побачив гори сміття в буквальному сенсі, яких ще вчора не було. Пусті пляшки з-під напоїв, одноразовий посуд, пачки з-під цигарок валялися повсюди. Виявилося, що вночі кобеляцька молодь проводила дискотеку, а непотріб після гулянки так і залишився на місці її проведення.

Допомогти боротися з сміттям взялися діти. Альоша Зінченко, Владислав Круглий та Олександр Ступенко назбирали по шість мішків сміття, за що їм варто подякувати. Пізніше до прибирання долучилися працівники міської сервісної служби. І за дві години до початку фестивалю на гостей чекав чистий пісок та зелені галявини.

Першими з учасників прибув гурт «Los Colorados» з Тернополя. Деякі з них вперше побували на Полтавщині. Їх дуже потішили назви сіл та містечок, які зустрічалися на шляху під час поїздки. Написи при в’їзді у населені пункти вони навіть фотографували на мобільні. Дванадцятигодинна поїздка далася взнаки, тому учасники гурту трішки перепочили перед виступом у гуртожитку аграрного ліцею.

Інші учасники фестивалю мали можливість переночувати у спальному корпусі НВК № 1. Там їх привітно зустрічала вахтер та розселяла по світлих і затишних кімнатах.

Неподалік від місця проведення фестивалю було розташоване наметове містечко. У цьому році на березі Ворскли було встановлено близько десяти наметів. У одному з них проживали Олексій та Маруся з Харкова, які приїхали відвідати фестиваль. Пара часто буває на подібних заходах, а на «Вйо» потрапили вперше.

— У вас тут дуже добрі люди, — ділиться враженнями Маша. — Ми приїхали потягом на станцію Кобеляки пізно ввечері, а виявилося, що це тільки назва зупинки, а до самого фестивалю ще 16 кілометрів. Проте, ми підійшли до дороги і нас погодився підвезти якийсь чоловік, спасибі йому. Грошей не взяв. І ось ми нарешті на фестивалі. Уже встигли послухати кобеляцький гурт «Hammer».

Люди з’їжджалися, знайомилися, танцювали під виступи учасників до пізньої ночі. І хоча територія, де проводився захід, не була обгороджена, двадцять гривень більшість платили. Браслет на руці свідчив про те, що свідомий глядач вніс свою частку у розвиток фестивалю. Квитки-браслети продавали волонтери, якщо гості фестивалю відмовлялися платити кошти, їх ніхто не змушував і не проганяв.

Представники благодійної організації «Зна­ти, щоб жити» на фестивалі поширювали наочну агітацію про боротьбу зі СНІДом та безкоштовно роздавали присутнім презервативи.

На другий день фестивалю свої уміння демонстрували народні умільці, а ввечері продовжили виступи артисти. Під час їх композицій неодноразово починався сильний дощ, проте це не зупиняло ні виступаючих, ні глядачів, а навпаки — додавало екзотики.

Фестиваль проходив під патронатом Полтавської ОДА та Партії регіонів, за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, Кобеляцьої РДА, Кобеляцької міської ради.

Нагадаємо, глядачів фестивалю цього року розважали гурти з Кобеляк, Сімфе­рополя, Полтави, Дніпропетровська, Терно­поля, Одеси, Кіровограда, Слав’янська, Бєлгород-Дністровського. На жаль, Сергій Звенигородський (Mario) з Полтави виступити так і не зміг...

Один гість прокоментував проведений час у місті таким чином: «Якби не трагічна смерть людини — фестиваль був би дуже кльовим.»
Любов ОНИЩЕНКО
Переглядів: 1061 | Додав: Lubava
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт створено в дизайн-студії «Аватар» © 2009
Використання інформації дозволяється при умові гіперпосилання на сайт www.korrespondent.at.ua
(для друкованих ЗМІ з письмового дозволу автора).
Сайт управляється системою uCoz