Сайт сучасного журналіста
Ви - Гість

Меню сайта

Категорії розділу

Головна » 2010 » Липень » 30 » Депутати визначились з виглядом пам’ятника Миколі Касьяну
1:10 PM
Депутати визначились з виглядом пам’ятника Миколі Касьяну
Депутати визначились з виглядом пам’ятника Миколі КасьянуОдним з важливих питань на двадцять сьомій сесії Кобеляцької міської ради п’ятого скликання стало обговорення ескізу майбутнього пам’ятника, яким збираються вшанувати пам’ять основоположника методу мануальної терапії.

Комітет міської ради звернувся до облдержадміністрації та облради з проханням допомогти знайти творчих людей, які зроблять ескіз монумента. Чекати довго не довелося. 26 липня під час сесії міськради перед депутатами виступив скульптор Дмитро Коршунов, який погодився безкоштовно допомогти з розробкою ескізу. Він запропонував депутатам на обговорення три варіанти, які втілювали три різні задуми.

Варіант 1 -http://korrespondent.at.ua/photo/galereja_avtora/variant_1_eskizu_pam_39_jatnika_kasjana/9-0-40

Говорять, батько учив Миколу Касьяна мануальній терапії наступним чином: розбивав декілька глиняних горщиків і поміщав черепки у мішок, а хлопчик, не розв’язуючи його, збирав посуд по шматочках. Цей пам’ятник символізував би зв’язок поколінь видатних лікарів-костоправів.


Варіант 2 - http://korrespondent.at.ua/photo/galereja_avtora/variant_2_eskizu_pam_39_jatnika_kasjana/9-0-41

Соняшники символізують енергію сонця, щастя, радість, Україну. Микола Касьян любив свою Батьківщину, своє місто та свій народ. Скульптор пропонує ескіз, за яким Микола Андрійович буде зображений стоячи біля соняха.


Варіант 3 - (на фото)

Микола Андрійович сидить на кушетці й ніби перепочиває між прийомами пацієнтів. Поряд з ним лежить ковпак. На думку скульптора звичайна людина може прийти, посидіти поряд і сфотографуватись.


Першою з пропозицією виступила депутат Валентина Семиног. Вона підмітила, що найліпшим з представлених варіантів є макет на кушетці (№ 3), однак ковпак треба прибрати. І подовжити кушетку в сторону, до якої повернутий образ Миколи Андрійовича, щоб можна було присісти біля нього як співбесідник. Депутати підтримали зауваження та пропозицію Валентини Іванівни. Лише Володимир Чуйков кілька разів повторив: «Він не сидів при житті, я його не бачив сидячим!» Він голосував проти варіанту, де народний лікар сидить. Усі інші присутні депутати голосували за варіант № 3. Проте представник обладміністрації зауважив:  варіант неостаточний.

Хвиля неспокою виникла при обговоренні не зовсім помітної схожості пам’ятника з Миколою Касьяном. Але виконуючий обов’язки міського голови Сергій Галушко одразу заспокоїв присутніх, сказавши, що депутати бачать лише ескіз, а коли виготовлятимуть деталі, схожість буде дотримана.

Дмитро Коршунов повідомив, що основна частина пам’ятника буде виготовлена з бетону та кованої міді. Розмір скульптури, яку підтримали депутати, становить 1,70 м., а розмір п’єдесталу — 0, 75 м.

Коли з ескізами пам’ятника розібралися, депутати заслухали звіт про виконання бюджету за шість місяців та розподіляли вільний залишок коштів, що утворився на 1 січня 2010 року. Видатки міського бюджету за 1 півріччя 2010 року становили 2 128 341, а доходи — 2 430 935 гривень.

Обговорення викликало внесення змін до рішення про бюджет міста. У зв’язку з невеликою кількістю коштів у бюджеті, депутати вирішували, яка проблема потребує терміновішого вирішення: дороги чи водопостачання. Зрештою, до існуючих у бюджеті коштів на ремонт доріг додали ще 25 тисяч гривень, «Водоканалу» надали дотацію в сумі 40 тисяч (35 на електроенергію і 5 тисяч на придбання глибинного насоса для артсвердловини питної води).

Серед інших питань депутати вислухали Валентину Семиног стосовно проблеми обслуговування каналізаційно-водопровідних мереж у комунальних будинках: «Комунальні квартири приватизовані і вважається, що жителі будинку повинні ремонтувати мережі до першого колодязя. Але якщо за першим колодязем трапляється якась ситуація, наприклад, вийде з ладу каналізація, то фактично немає організації, яка ремонтує прибудинкові каналізаційні мережі. Аналогічна ситуація і з ремонтом водопровідних мереж. Як представник санітарної служби та депутат, я знову прохаю підняти питання створення служби, яка буде займатися обслуговуванням інженерних мереж.»

Ініціативу Валентини Іванівни присутні депутати підтримали і вирішили подати клопотання про співпрацю з «Полтававодоканалом», зокрема про можливість укладання договору на ці види робіт. Однак, хто сплачуватиме ці послуги (жителі чи міськрада) — ще не вирішено.

Останню проблему, але не по важливості, перед присутніми озвучив Олександр Бистряков: «На місці майбутньої альтанки для випускників уже збудований фундамент. Завдяки школярам, цей важкий етап побудови альтанки ми вже закінчили, хоча, мені здається, він був найлегшим. На подальше будівництво коштів нема. Міська рада грошей не має, районна рада може дасть, а може й ні. Усі гроші, які витрачені, були назбирані, на сьогодні ми навіть у боргах.»

Тож Олександр Бистряков попрохав якимось чином посприяти вирішенню питання. Депутати доручили секретарю міської ради Сергію Галушко та керівнику апарату райради депутату Олександру Міщенку бути координаторами цієї справи.

Наостанок говорили про проведення місцевих виборів 31 жовтня. Якщо все буде добре, у вересні почнеться виборча кампанія.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»
Категорія: Матеріали журналіста | Переглядів: 1140 | Додав: Lubava
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт створено в дизайн-студії «Аватар» © 2009
Використання інформації дозволяється при умові гіперпосилання на сайт www.korrespondent.at.ua
(для друкованих ЗМІ з письмового дозволу автора).
Сайт управляється системою uCoz